Ελληνικά για ξένους
Ελληνικά για ξένους

Paneuropia

Κέντρο Ξένων Γλωσσών .

«Μιλάω Ισπανικά στο Θεό, Ιταλικά στις γυναίκες, Γαλλικά στους άντρες και Γερμανικά στο άλογό μου».

Τάδε έφη Κάρολος Ε` (1500-1558) αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Οι γλωσσικές επιλογές επικοινωνίας του αυτοκράτορα ίσως συνέβαλλαν ώστε να δημιουργηθούν κάποια κλισέ της εποχής.

Υπήρχε η άποψη ότι η Ισπανική γλώσσα ήταν η κατάλληλη γλώσσα για να επικοινωνήσουμε με τον Θεό (βλέπε Ιερά Εξέταση), η Ιταλική γλώσσα λόγω της μουσικότητας της ήταν η γλώσσα του έρωτα, ενώ η Γαλλική γλώσσα εθεωρείτο η γλώσσα της διπλωματίας.

Τέλος η Γερμανική γλώσσα λόγω της τραχύτητάς της ήταν η κατάλληλη γλώσσα για να δίνουμε διαταγές.

Από το παρελθόν λοιπόν υπήρχε η δυνατότητα και η ανάγκη να επικοινωνούμε σε περισσότερες από μια γλώσσες. Η επιλογή της γλώσσας επικοινωνίας είχε να κάνει με το περιεχόμενο του λόγου και φυσικά με το πνευματικό και κοινωνικό status του χρήστη. Η γνώση ξένων γλωσσών αποτελούσε υψηλό δείκτη μόρφωσης και γενικά δείκτη πνευματικής καλλιέργειας.

Στις ημέρες μας αυτό εξακολουθεί να ισχύει, το μόνο που έχει αλλάξει σημαντικά είναι το γεγονός ότι η πρόσβαση στη γνώση δεν αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο των λίγων. Όλοι έχουμε τη δυνατότητα να μάθουμε τις ξένες γλώσσες που επιθυμούμε αρκεί να κάνουμε σωστή επιλογή σχολείου και μεθόδου.

Σε όποια ηλικία και μαθησιακό επίπεδο και αν βρίσκεστε, όποια κι αν είναι τα κίνητρα σας για να μάθετε μια ξένη γλώσσα, εμείς είμαστε δίπλα σας να στηρίξουμε την προσπάθειά σας προσφέροντας σας ένα ολοκληρωμένο σύνολο εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.

Η αισθητική μας και η ανάγκη να προσφέρουμε στους σπουδαστές μας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες μας ενέπνευσαν και ώθησαν στη δημιουργία ενός ακόμα μοναδικού χώρου ο οποίος στεγάζεται σε ένα κτήριο που μπορεί χωρίς υπερβολές να χαρακτηριστεί ως ένα αρχιτεκτονικό στολίδι της πόλης του Ηρακλείου. Στην οδό 25ης Αυγούστου 21 δίπλα στο κτήριο των Μινωικών γραμμών δημιουργήσαμε ένα σχολείο αντάξιο των υψηλών απαιτήσεων των σπουδαστών μας.

Η κατάρτιση, η εμπειρία και η πλήρης και ειλικρινής αφοσίωση των καθηγητών στη διδασκαλία και στήριξη των μαθητών, αποτελούν τα κύρια γνωρίσματα του ανθρώπινου δυναμικού του PANEUROPIA. Συνεχίζουμε την πορεία μας με όραμα, έτοιμοι πάντα να προσφέρουμε στους σπουδαστές μας τις καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης σε συνδυασμό με ολοκληρωμένα προγράμματα που αφορούν την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας. Την εμπιστοσύνη σας την έχουμε κερδίσει μέσα από τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας των σπουδαστών μας, τα οποία οφείλονται στην άψογη συνεργασία καθηγητών και μαθητών η οποία και διασφαλίζει την άριστη λήψη γνώσεων.

Τα ολιγομελή τμήματα παρέχουν στον καθηγητή τη δυνατότητα να παρακολουθήσει και να συμβάλλει αποτελεσματικότερα στην εκπαιδευτική εξέλιξη των σπουδαστών. Οι οποίες ιδιαιτερότητες στον τρόπο αντίληψης και αφομοίωσης της διδασκόμενης γλώσσας εντοπίζονται και αξιολογούνται έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι πάντα το επιθυμητό. Η επένδυση του σπουδαστή στη σπουδή μιας ξένης γλώσσας, πρέπει πάντα να επιφέρει το αναμενόμενο κέρδος σε γνώση. Με την γνώση ξένων γλωσσών ενισχύεται σημαντικά η εικόνα ενός βιογραφικού και η δυνατότητα μας να έχούμε πρόσβαση σε καινούριους διεθνείς ορίζοντες εργασίας και μάθησης με την ειδικότερη και ευρύτερη σημασία της λέξης.

Εγγραφές καθημερινά και όλο το χρόνο. Οι συνήθεις ημερομηνίες ενάρξεων τμημάτων είναι Οκτώβριο, Φεβρουάριο, Ιούνιο