Ελληνικά για ξένους
Ελληνικά για ξένους

Μαθε Ισπανικα με Ταξίδι στην Κολομβία

Μαθε Ισπανικα με ένα Ταξίδι στην Κολομβία – Γιατί ένα ταξίδι στην Κολομβία σημαίνει να γεμίσεις το πνεύμα σου με την Ισπανική γλώσσα!

Μετα από μια περιπετειώδη διαδρομή γεμάτη αμέτρητες στροφές και λακκούβες, εγώ, la Señora,  όπως με αποκαλούν στα ισπανικά οι Κολομβιανοί φίλοι μου, ανασήκωσα τη λευκή δαντελένια φούστα μου και πάτησα με ανυπόμονο πόδι τη γλιστερή σκούρα λάσπη. Με διστακτικά προσεκτικά βήματα προχώρησα το στενό μονοπάτι στην απότομη πλαγιά με τα μπανανoδεντρα και τις φυτείες του καφέ.

Μαθε Ισπανικα με Ταξίδι στην Κολομβία – Η Γαστρονομική Εμπειρία

Στη θέα του απίθανου προορισμού χαμογέλασα, λίγο από έκπληξη, λίγο από αμηχανία. Σε ένα στενό ταρατσάκι καλυμμένο με ένα πρόχειρο σκέπαστρο για τη βροχή και τον ήλιο, μέσα σε ένα παλιό μεταλλικό βαρέλι ψηνόταν το περίφημο pernil.  

Δυο τρεις παλιές κακότυχες καρέκλες, μια λεπτή λωρίδα ξύλου, μουσκεμένο από την πρόσφατη καταιγίδα, με περίμεναν να ακουμπήσω και να μαγευτώ από τη θέα του απογεύματος που απλωνόταν στις καταπράσινες πλαγιές των Άνδεων της Antioquia.

 Έμεινα για λίγο ακουμπισμένη εκεί απορροφημένη από αυτόν τον καταπράσινο πλούτο πριν γυρίσω να περιεργαστώ το βαρέλι με το pernil που μόλις είχε ξεσκεπαστεί από τον  Álvaro  για να φανερώσει τη μοσχομυριστή λιχουδιά που έκρυβε μέσα του.

 Pernil con limón, χοιρινός μηρός με λεμόνι. Ώρες μουσκευόταν υπομονετικά στο μαγικό χυμό του λεμονιού και με περίσσεια υπομονή ξεροψήθηκε στην καυτή αγκαλιά του βαρελιού. Ο Álvaro ετοίμασε ένα μακρόστενο δίσκο με οφτες papas y yuca  μαζί με μικρούτσικες τραγανιστές καλαμποκένιες  arepas και με σχεδόν τελετουργικές κινήσεις έκοψε ένα κομμάτι από το πολύτιμο pernil   για να γίνει η δοκιμή. Με αγωνία η ερώτηση  «Corto mas?»  (Να κόψω κι άλλο?)

Οι ενθουσιώδεις προτροπές μας τον μετέτρεψαν σε ένα περήφανο σεφ, έτοιμο να μας καταπλήξει με τα γευστικά μαγεμένα μεζεδάκια του.

Χρωματιστές ντοματούλες με τοπικά μυρωδικά , τυλιγμένα κομματάκια από queso στερεωμένα με λεπτά κλαδάκια και καλυμμένα με μια γλυκιά σάλτσα από κίτρινες λαμπερές φυσαλίδες uchuva. Κίτρινα κρεμώδη τυράκια σκεπασμένα με  τη μυρωδάτη γυαλιστερή καρδιά της maracuya. Η ψίχα της της γεμάτη τραγανούς σπόρους που μόλις σπάσουν πλημμυρίζουν το στόμα με εξωτικά αρώματα. Ακόμα, κομματάκια από άσπρο αλμυρό τυρί που το συνοδεύαν καρποί σε σκούρο μωβ χρώμα με πολύ ευχάριστη, κάπως στιφή γεύση.

Ήπιαμε δροσιστική  limonada de coco,  ποτό πολύ δημοφιλές  στην Cartagena de Ιndias της Καραϊβικής,  jugo de gulupa φρούτο της περιοχής του Jardín, και εξαίσιο jugo de wanabana. Ήταν δύσκολο να διαλέξεις αναμεσά τους , όλα εξωτικά, βελούδινα, το σωστό  match  για τα μεζεδάκια μας και απαραίτητα για κάθε ταξίδι στην Κολομβία. Στο τέλος Ο Arley έφερε  στο τραπέζι ένα καλαθάκι γεμάτο με δροσερά guayabas peruanas που μόλις είχε κόψει.

Και εδώ σε αυτό το μικροσκοπικό φιλόξενο ταβερνάκι στη Santa Mia στην πλαγιά Herrerita , στο  Jardín,  ένα όμορφο χωριό στις Κολομβιανές Άνδεις , γευτήκαμε την ομορφιά της φύσης, της Ισπανικής γλώσσας και τις νοστιμιές του Álvaro ένα απόγευμα του Αυγούστου.

μαθε ισπανικα με ταξίδι στην κολομβία

Αν επιθυμείς να μάθεις Ισπανικά online ή δια ζώσης, από πιστοποιημένο Φροντιστήριο ξένων γλωσσών, για να κάνεις το δικό σου ταξίδι στην Κολομβία, μπορείς να επικοινωνήσεις παρακάτω:

    Μάθετε Ταχύρυθμα Ισπανικά σε ειδικά σχεδιασμένα τμήματα Ενηλίκων και κάντε το ταξίδι που πάντα ονειρευόσασταν!

    Αν από την άλλη προτιμάτε να ταξιδέψετε προς τη μαγευτική Κολομβία, κάντε το πάντα με ασ΄φάλεια. Μπορείτε να αποκτήσετε περισσότερες πληροφορίες για ένα ασφαλές ταξίδι από την επίσημη ιστοσελίδα της Κυβερνήσεως

    Γνώρισέ μας, μέσα από την Ιστοσελίδα μας ή Επικοινώνησε μαζί μας! Προσπαθούμε να ανεβάζουμε τακτικά περιεχόμενο από τα ταξίδια, τις εμπειρίες, τις εκδηλώσεις μας, καθώς και από μοναδικές Ιστορίες που (εγγυόμαστε ότι) δεν έχετε ξανακούσει ποτέ – Όπως αυτή την καταπληκτική ιστορία για Το Ιδεόγραμμα 福 (FÚ).

    Μαζί μας, δεν αποκτάς μόνο γνώσεις σε ξένες γλώσσες αλλά εμπειρίες που θα σε συνοδεύουν για πάντα! Όπως μας αρέσει να λέμε, κάθε γλώσσα… κι ένα ταξίδι!

    Paneuropia | Περισσότερο από ένα απλό Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών!