Ελληνικά για ξένους
Ελληνικά για ξένους

Μέτρα προστασίας κατά του Covid-19

Στην προσπάθειά μας να διατηρήσουμε το χώρο μας όσο πιο ασφαλή μπορούμε για τους σπουδαστές μας και να λάβουμε περαιτέρω μέτρα προστασίας, ζητήσαμε και εξασφαλίσαμε την υποστήριξη του πνευμονολόγου ιατρού Νικόλαου Πατεράκη, ο οποίος θα υποβάλει σε τακτά χρονικά διαστήματα καθηγητές και γραμματεία σε ελέγχους μέσα από τεστ αντιγόνων covid-19. Επίσης, τεστ covid-19, σε ειδική τιμή, θα μπορουν να κάνουν στο ιατρείο του κυριου Πατεράκη και όσοι σπουδαστές μας το επιθυμούν έτσι ώστε να αισθάνονται πιο ασφαλής στις κοινωνικές τους επαφές.

μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού

Επιγραμματικά τα μέτρα προστασίας

  1. Τακτικοί έλεγχοι στους καθηγητές και γραμματεία από τεστ αντιγόνων covid-19.
  2. Ειδική τιμή για ελέγχους μαθητών από τον δρ. Νικόλαο Πατεράκη, Πνευμονολόγο ιατρό
  3. Συνεχίζουμε την πολιτική online μαθημάτων σε περιπτώσεις που απαιτείται. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο σχετικό άρθρο.
  4. Τοποθετούμε ειδικό αντισηπτικό σε κάθε αίθουσα και προωθούμε την τακτική του χρήση.
  5. Αδιάληπτη χρήση μάσκας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το κάθε μάθημα.
  6. Τακτικός καθαρισμός αιθουσών με ειδικά καθαριστικά πριν και μετά την κάθε χρήση.

Τί είναι το τεστ αντιγόνων covid-19;

Είναι μια υπερσύγχρονη μέθοδος εντοπισμού της προαναφερθείσας ασθένειας με τη μέγιστη ακρίβεια αποτελέσματος. Μετά το πέρας της εξέτασης, υπάρχει ακριβής απάντηση σχετικά με την απόκτηση ή μη του κορωνοϊού.

Αναλυτικότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στο παρακάτω post: https://medical.gr/analosima-iatreioy/diagnostika-test/test-antigonon-koronoioy-covid-19-ag-respi-strip.html

Πότε πρέπει να γίνονται τα Online μαθήματα:

Σε περιπτώσεις που υπάρχει υποψία ασθένειας ή οποιοσδήποτε άλλος κίνδυνος για την έκθεση του σπουδαστή, της σχολής ή των καθηγητών και γενικότερου προσωπικού του φροντιστηρίου σε κατάσταση που μπορεί να καταστεί ικανή για τη μετάδοση του ιού. Η διοίκηση της σχολής αναλαμβάνει δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση αυτού του κινδύνου και αποφάσισε να δίνει την επιλογή στον εκάστοτε μαθητή να παρακολουθήσει τα μαθήματά του από την ασφάλεια του σπιτιού του. Ο μαθητής δε μένει πίσω όσο προχωράει το τμήμα και η ύλη – με αυτό τον τρόπο, αυξάνουμε την ευκαιρία και τις πιθανότητες του μαθητή για επιτυχή διεξαγωγή των εξετάσεων.

Κάθε πότε γίνονται έλεγχοι στο προσωπικό;

Οι έλεγχοι θα γίνονται τακτικά κάθε 15 ημέρες, σύμφωνα με τις οδηγίες του ιατρού και κατ’ εξαίρεση, σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο.

Για παράδειγμα, κάποιος σπουδαστής επέστρεψε από το εξωτερικό και ήρθε σε επαφή με το χώρο – ανεξάρτητα από το αν βρέθηκε θετικός ή όχι. Θα υπάρξει επιπρόσθετος έλεγχος όλου του προσωπικού και θα συμβουλεύσουμε το μαθητή να παρακολουθήσει τα μαθήματα online μέχρι το πέρας μιας ασφαλής περιόδου από την επιστροφή του στη χώρα.

Το ίδιο θα συμβεί, αν κάποιος μαθητής έχει εκτεθεί, για οποιονδήποτε λόγο, σε καταστάσεις πυκνού συνωστισμού ή αντίστοιχου κινδύνου.

Κάθε πότε απολυμαίνεται ο χώρος και γιατί στα μέτρα προστασίας;

Για την αποφυγή επιμόλυνσης ή διασποράς των παθογόνων, επι καθημερινής βάσεως – πριν και μετά τη λήξη του εκάστοτε μαθήματος, γίνεται ενδελεχής απολύμανση του χώρου που χρησιμοποιήθηκε με ειδικό καθαριστικό, όπως ενδείκνυται από το δημόσιο φορέα δημόσιας υγείας (ΕΟΔΥ).

Γιατί λαμβάνουμε αυτά τα μέτρα;

Το φροντιστήριο ξένων γλωσσών Paneuropia – και μαζί του όλοι εμείς, αναγνωρίζουμε την κοινωνική ευθύνη που φέρουμε συλλογικά και ατομικά. Έτσι, με αιώνιο γνώμονα το καλό του μαθητή – σπουδαστή, σχεδιάσαμε λεπτομερείς οδηγίες και υλοποιούμε καθημερινά τις δράσεις τους, για να εξασφαλίσουμε ένα άριστο εκπαιδευτικό περιβάλλον για εσάς. Με αυτό τον τρόπο, διευκολύνουμε την εκμάθηση ξένων γλωσσών, και δίνουμε τη δυνατότητα σε σπουδαστές να παρακολουθούν και εκτός από την έδρα μας, το Ηράκλειο Κρήτης.

Για μια λίστα σχετικά με τις γλώσσες που μπορείτε να μάθετε στο κέντρο ξένων γλωσσών μας – και να αξιοποιήσετε και τα προαναφερθέντα προνόμια, μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη σελίδα μας.

Αν θέλετε να ενημερωθείτε περαιτέρω για τις δράσεις που φέρουμε, να μάθετε πληροφορίες σχετικά με το τεστ που σας προσφέρεται ή για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τα μέσα που θα βρείτε στη σελίδα “Επικοινωνία”.

Leave a Reply