Greek for foreigners
Greek for foreigners

Μαθήματα Ισπανικών απο τις Ανδεις

07.00 Jardìn, Antioquia Colombia

Αισθανθείτε μαζί μας πώς είναι η ζωή στην Κολομβία, με συμβολικά μαθήματα ισπανικών από τους ντόπιους!

Άλλο ένα πρωινό με βρίσκει, τυλιγμένη στο κόκκινο πόντσο μου, με το βλέμμα να χάνεται στις πλαγιές των Άνδεων. Αγκαλιασμένη από όλες τις αποχρώσεις του πράσινου, απολαμβάνω μια ζεστή σοκολάτα αρωματισμένη με clavo y canela περιμένοντας να συνδεθώ με τους μαθητές μου στην Ελλάδα. 

Το 50αρι ιντερνετ της Cabaña Manantial del Turpial εξασφαλίζει την ομαλή επικοινωνία και τη δυνατότητα να μοιραστω μαζί τους την ομορφιά του τόπου αυτού και την αγάπη για την ισπανική γλωσσα. 

Guanabana, maraguyà, gulupa, lulo, uchuva μερικά ονόματα απο φρούτα που δεν γνωρίζουμε καν την ύπαρξη τους πίσω στην Ευρώπη, ειναι στολισμένα στο τραπεζάκι δίπλα στο tablet και περιμένουν να τα γνωρίσω στους μαθητές μου. Μυρωδιές, χρώματα, υφές όλα πρωτόγνωρα στις μεσογειακές μας αισθήσεις, ανυπομονώ να τα μοιραστώ μαζί τους, το ταξίδι μου να γίνει ταξίδι τους.

C:\Users\user\Desktop\ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΜΛΟΓΚ\20220804_105407 (002).jpg

Περιμένω και αφήνομαι σε σκέψεις βυθισμένη στο τοπίο. Τις σκέψεις μου συντροφεύει ο ήχος της ακατάπαυστης  ορμής του ποταμού που κυλά κάτω από τη Cabaña. Καθε λογής πετούμενα με χαρούμενες φωνές και κομψές πτήσεις συμπληρώνουν  τη μαγευτική εικόνα αυτής της φύσης που απο τόσο μακριά ταξίδεψα για να γινω μέρος της. Αυτός είναι ένας τόπος γεμάτος από  αμέτρητες λαλιές πουλιών σε όλες τις χροιές, από ανάλαφρες πτήσεις απειρόχρωμων πεταλούδων και γρήγορες ευλύγιστες κινήσεις μικρών και μεγάλων ερπετών.

C:\Users\user\Desktop\ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΜΛΟΓΚ\20220808_122523 (003).jpg
C:\Users\user\Desktop\ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΜΛΟΓΚ\20220806_133418 (002).jpg
C:\Users\user\Desktop\ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΜΛΟΓΚ\20220805_162738 (002).jpg
C:\Users\user\Desktop\ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΜΛΟΓΚ\20220820_173546 (002).jpg

Τεράστια , ακατανίκητη ζωή, που φτάνει να είναι δύσκολο να την καταγράψεις.

Πάντα κάτι χάνεις. Εδώ τίποτα στο τοπίο δεν είναι σίγουρο.

Η μια ζωή τρέφεται απο την άλλη και όλες μαζί συνθέτουν μια άλλη πιο περίπλοκη, φιλική και συνάμα απειλητική, μα αναπόφευκτα μαγευτική που απλώνεται να αγκαλιάσει τα πάντα. 

Κοιτάζω τον ουρανό που αλλάζει συνέχεια.

Τώρα καταγάλανος με ένα ζεστό ήλιο να δίνει ζωή ξεχωριστή σε κάθε απόχρωση του πράσινου των λουλουδιών και των καρπών στις φυτείες του καφέ και λίγο αργότερα στολισμένος με ογκώδη σύννεφα που παρόλη την αγνότητα τους, προμηνύουν το θυμό που απρόσμενα θα ξεσπάσει σε μια τροπική καταιγίδα, συχνά παρασύροντας ολόκληρες πλαγιές σβήνοντας δρόμους γνωστούς και σχεδιάζοντας καινούριους σε ενα συνεχές παιχνίδι χαρτογράφησης.

C:\Users\user\Desktop\ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΜΛΟΓΚ\20220823_144709 (003).jpg

Και με τους στοχασμούς ήρθε και η ώρα του μαθήματος με τα πρόσωπα των μαθητών μου να εμφανίζονται σταδιακά στην οθόνη φορώντας τη διάθεση της ημέρας, έτοιμοι να παλέψουν με και για τη γνώση  ενωμένοι όλοι από την κοινή αγάπη για μια υπέροχη γλώσσα, την Ισπανική. Η Κεντρική και Νότιος Αμερική είναι ο μαγευτικός τόπος που ισπανική γλώσσα ζει και εξελίσσεται σε μια γη που τις ταιριάζει σε χρώματα, πλούτο και διαφορετικότητα. 

C:\Users\user\Desktop\ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΜΛΟΓΚ\20220807_124532.jpg

  Όταν τελειώσουν τα μαθήματα, η μερα μου περνάει ελέγχοντας τις σημειώσεις μου απολαμβάνοντας ενα εξαιρετικό καφέ συνοδευόμενο από μια λαχταριστή φέτα torta de zanaoria στο πολυσύχναστο Cafe de los Andes, διαβάζοντας βιβλία αγαπημένων συγγραφέων της ισπανικής γλώσσας στο Librerìa y Cafè του Martìn Fierro, αργοπίνοντας μια παγωμένη μυρωδική bebida de maraguyà ή τριγυρίζοντας στις fìncas de cafè, συζητώντας με τους καλλιεργητές και συλλέγοντας κόκκους καφέ για να αρωματίσουν τα βιβλία και τις αναμνήσεις μου.

Και το βραδάκι στην Cabaña με μόνη παρέα την ορμή της βροχής ή στην πλατεία για κουβέντα με τους ντόπιους, με τη συνοδεία ενός εξαιρετικού ron La Hehicera από την Barranquilla.

Εδώ, στο  Jardìn της Κολομβίας, μαζί με τη δική μου  querida familia colombiana να συνοδεύει πολλά απο τα βήματα μου στην προσπάθεια μου να κατακτήσω την ισπανική γλώσσα και κουλτούρα του τόπου, κάθε μέρα γίνομαι πιο πλούσια. 

Πλούτος μου: η γνώση, οι άνθρωποι, οι φίλοι. 

C:\Users\user\Desktop\ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΜΛΟΓΚ\20220807_164601 (002).jpg
μαθήματα ισπανικών με τοπικό ρόφημα
C:\Users\user\Desktop\ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΜΛΟΓΚ\20220820_205432.jpg

Στο Paneuropia εξειδικευόμαστε σε κάτι περισσότερο από τα μαθήματα Ισπανικών. Στόχος μας, να εμπεδώσετε την ουσία της Ισπανικής Γλώσσας μέσα από πραγματικές ιστορίες, στα ταξίδια μας, και να αγαπήσετε τη γλώσσα, τον πολιτισμό και να προχωρήσετε σε δικά σας ταξίδια ζωής! Επικοινωνήστε μαζί μας για μαθήματα ισπανικών και να δούμε πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε καλύτερα ή διαβάστε περισσότερα, από το προηγούμενο ταξίδι μας στην Κολομβία, μέσα από βιωματικά μαθήματα ισπανικών.